Upgrading van oude machines

wacht niet te lang efficiënter hogere snelheid meer flexibiliteit nauwkeuriger

Heeft u een machine die mechanisch nog voldoet, maar waarvan de elektronica is verouderd en niet meer wordt ondersteunt of verkrijgbaar is? Wacht dan niet tot er iets stuk gaat waardoor de machine voor lange tijd stilstaat. Vraag een offerte aan voor een besturingsupgrade!

Ervaring met oude elektronica

U bent bij ons aan het goede adres, want Oude Luttikhuis Engineering B.V. is al 30 jaar betrokken bij het automatiseren van machines. Hierdoor hebben wij ruime ervaring met allerlei verschillende ‘oude’ elektronica, communicatieprotocollen etc. die sinds het begin van de automatiseringsrevolutie de revue zijn gepasseerd.

Snelheid en flexibiliteit

Verhoog uw productiesnelheid en flexibiliteit: De ontwikkelingen in de automatiseringswereld gaan snel. Door nieuwe hardware toe te passen is er vaak meer mogelijk met de machine. Door een upgrade van de besturing kan sneller en nauwkeuriger geproduceerd worden. Tevens zijn andere functies van de machine mogelijk zoals bijvoorbeeld een koppeling met een ERP pakket.

Voorbeelden van upgrades

Verpakkingslijn

Bij onze klant hebben wij de mechanische as-aansturing vervangen door een PLC met HMI panel in combinatie met een encoder. Hierdoor is het instellen van de machine een stuk eenvoudiger en flexibeler geworden. Waar in het verleden de nokken op de as één voor één versteld moesten worden kan dit nu eenvoudig via het HMI-panel. Ook levert de machine nu meer informatie aan de operator.

Doseerbesturing

Voor verschillende klanten in de behangindustrie hebben wij onze oude besturingen gebaseerd op microcontrollers succesvol vervangen door een nieuwe besturing gebaseerd op PLC’s. Door een goede voorbereiding en grondig testen in huis konden praktisch alle upgrades binnen enkele dagen worden uitgevoerd met een minimale stilstand van de installatie tot gevolg.

Houtbewerking

Wij hebben de verouderde besturing van een kozijnenstraat vervangen door een moderne oplossing. Hiervoor zijn de oude, niet meer te verkrijgen micro-controllers, vervangen door moderne PLC’s van Beckhoff en is de oude Beckhoff PC vervangen door een nieuwe. Door het toepassen van moderne hardware kon ook het oude en trage seriële communicatie protocol vervangen worden door een veel snellere Ethernet oplossing. Hierdoor is de machine een stuk betrouwbaarder en flexibeler geworden en zijn er ook weer reserveonderdelen te verkrijgen.

Nazorg en Service

Na het inbedrijfstellen van de installatie verlenen wij natuurlijk ook de nazorg.

Naarmate de operators langer met de machine werken zullen nieuwe vragen ontstaan. Vaak kunnen deze eenvoudig telefonisch beantwoord worden of per mail.
Indien gewenst kijken we live mee met de operator via een remote VPN verbinding.
Uw machine is geleverd, maar u wilt het graag toch nog net iets anders dan kunnen wij dat vaak snel en efficiënt via een remote verbinding met de installatie oplossen
Wij hebben ervaring met het servicen van machines over de hele wereld. Van Canada tot Rusland!

Persoonlijk gesprek?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze diensten? Neem dan zeker contact met op ons voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Dit is altijd een belangrijke stap, ongeacht van welke dienst u gebruik wilt maken.

+31 (0)541 221 547
info@luttikhuisengineering.nl


Meer contactgegevens

Waarom Oude Luttikhuis

Scroll to Top