Complete projectrealisatie van A tot Z

laat u ontzorgen laat ons meedenken blijf flexibel

Voor onze opdrachtgevers, veelal machinebouwers maar ook eindgebruikers, verzorgen wij de complete elektrotechnische projectrealisatie.

Volledige ontzorging

Wij brengen uw situatie en wensen zorgvuldig in kaart.Tijdens de verschillende fasen in het project zijn er meerdere momenten, waarbij deze wensen gecheckt worden en in overleg kunnen worden bijgesteld. Ook na oplevering kunnen wij uitgebreide service leveren zodat u zorgeloos kunt ondernemen.

Ruim 30 jaar ervaring

U profiteert bij ons van de ervaring die we sinds 1993 hebben opgedaan. Hierdoor hebben we kennis van veel systemen en kennen daarbij ook de specifieke voor- en nadelen. Door direct de juiste keuzes te maken zal ons werk u zorgen en geld besparen.

U blijft flexibel

Doordat wij het complete pakket aanbieden zijn wij erg flexibel. Mocht bijvoorbeeld tijdens de inbedrijfstelling blijken dat er toch nog een extra sensor nodig is, dan kunnen wij deze snel toevoegen in het elektrisch schema, aansluiten in de schakelkast en toevoegen in de PLC software.

Voor uw project leveren wij

Engineering

In de engineeringsfase wordt bepaald op welke manier goed aan de wensen van de klant kan worden tegemoet gekomen. Het doel is om tot een efficiënte en degelijke machine te komen

Bouw schakelkasten

Wij bouwen de schakelkasten en operatorpanels in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij altijd een degelijk en goed gemonteerde schakelkast garanderen.

Levering veldmaterialen

Indien gewenst leveren wij ook de geschikte veldmaterialen zoals verschillende sensoren, opnemers, de kabels, kabelgoten etc.

PLC programmatuur

De PLC is het hart van de machine. Om aan een brede klantvraag te kunnen voldoen werken wij met twee leveranciers van PLC’s: Beckhoff en Siemens.

PC programmatuur

Voor complexere installaties waarbij uitgebreide HMI nodig ismaken wij gebruik van een PC. Voor de PC schrijven wij de software in Visual Studio.NET en MS-SQL databases. De PC kan in het netwerk van de klant geïntegreerd worden, zodat vanuit het ERP-pakket van de klant orders aan de machine gegeven kunnen worden. Ook kan het management de productieresultaten van de machine inzien.

In bedrijfstellen van machines

Na het bekabelen van de machine op locatie van de eindklant of de opdrachtgever wordt deze door ons in bedrijfgesteld. Doordat onze PLC programmeurs ook verstand hebben van elektronica kan snel gereageerd worden op last minute wensen van de klant.

 

 

Documentatiepakket

Bij al onze besturingen leveren wij een documentatiepakket bestaande uit een EC declaration of conformity, documentatie en de CE- en ATEX certificaten van de gebruikte componenten, een elektrisch schema met kabellijsten, stuklijsten, klemmenlijsten, paneelbouwtekeningen en een reservedelenlijst.

Risico analyse

Veiligheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden binnen de machine richtlijnen. Indien gewenst leveren wij de uitkomsten van onze performance level (EN ISO 13849-1) of SIL (EN 62061) berekeningen van de elektronische besturing. Wij kunnen ook assisteren bij het maken van de risicoanalyse voor uw machine. Hiervoor hebben wij de beschikking over een speciaal softwarepakket.

Instructie van operators

Tijdens en na het in bedrijfstellen van de installatie geven onze programmeurs instructies aan de toekomstige operators van de installatie. Doordat onze programmeurs gedurende het gehele traject betrokken zijn geweest bij het bouwen en programmeren van de machine kennen zij alle ins en outs van de machine, zodat ze deze goed kunnen overbrengen op de operators.

Nazorg en Service

Na het inbedrijfstellen van de installatie verlenen wij natuurlijk ook de nazorg.

Naarmate de operators langer met de machine werken zullen nieuwe vragen ontstaan. Vaak kunnen deze eenvoudig telefonisch beantwoord worden of per mail.
Indien gewenst kijken we live mee met de operator via een remote VPN verbinding.
Uw machine is geleverd, maar u wilt het graag toch nog net iets anders dan kunnen wij dat vaak snel en efficiënt via een remote verbinding met de installatie oplossen
Wij hebben ervaring met het servicen van machines over de hele wereld. Van Canada tot Rusland!

Persoonlijk gesprek?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze diensten? Neem dan zeker contact met op ons voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Dit is altijd een belangrijke stap, ongeacht van welke dienst u gebruik wilt maken.

+31 (0)541 221 547
info@luttikhuisengineering.nl


Meer contactgegevens

Waarom Oude Luttikhuis

Scroll to Top